Rabarbersaft smager helt fantastisk på en varm sommerdag. Hvis man høster rabarber om foråret og efteråret, hvor de ikke får meget stærk sol, så behøver man ikke at tilsætte non-oxal. Jeg bryder mig personligt ikke om smagen af non-oxal.
Ingredienser:
1 kg rabarber
4 dl vand
Ca. 200 g sukker
Skyl og skær rabarberne i små stykker. Kom dem i en gryde med vand og kog i ca. 10 min.
Saften sies i en saftpose eller en foret si i ca. 6 - 8 timer.
Saft og sukker koges op, hvorefter den skummes. Hæld saften på skoldede flasker. Pas på saften ikke er for varm i forhold til flaskerne, for ellers springer flaskerne og din gode saft går til spilde.
Køl saften ned og opbevar på køl. Bland ca. 1:3.
Får da helt lyst til at lave saft nu! :)
SvarSletDet smager også super dejligt. Jeg har desværre ikke så mange rabarber, så jeg kan dele :-)
Slet