lørdag den 8. juni 2013

Rabarbersaft

Rabarbersaft smager helt fantastisk på en varm sommerdag. Hvis man høster rabarber om foråret og efteråret, hvor de ikke får meget stærk sol, så behøver man ikke at tilsætte non-oxal. Jeg bryder mig personligt ikke om smagen af non-oxal.

Ingredienser:

1 kg rabarber
4 dl vand
Ca. 200 g sukker

Skyl og skær rabarberne i små stykker. Kom dem i en gryde med vand og kog i ca. 10 min. 
Saften sies i en saftpose eller en foret si i ca. 6 - 8 timer. 

Saft og sukker koges op, hvorefter den skummes. Hæld saften på skoldede flasker. Pas på saften ikke er for varm i forhold til flaskerne, for ellers springer flaskerne og din gode saft går til spilde.

Køl saften ned og opbevar på køl. Bland ca. 1:3.


2 kommentarer:

  1. Får da helt lyst til at lave saft nu! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager også super dejligt. Jeg har desværre ikke så mange rabarber, så jeg kan dele :-)

      Slet