mandag den 20. maj 2013

Forventningsafstemning

Vi er lige kommet hjem fra endnu en tur til Berlin. Vi har godt nok ikke været der i tre år. Det kunne man dog ikke mærke, for selvom byen er forandret, det gør de byer jo, så var det alligevel som om alt var som det plejede.

Vi lejer hver gang den samme lejelighed på Weinbergsweg, et helt utroligt sted. Lejeligheden ligger i en baggård, så derfor er den meget stille. Meget praktisk, da man jo kun skal opholde sig i den, når man skal sove. På selve Weinbergsweg er der meget liv både pga. restauranterne og butikker i gaden, men også fordi folk er på vej til og fra andre steder ex. Volkspark am Weinberg. Som er en dejlig grøn oase i byen, med sø, lidt vandkunst, som kan bruges på meget varme dage, en lille interimistisk bar og så indeholder parken også den bedste legeplads ever. 

Legepladsen er omdrejningspunktet for min historie.  Inden vi skulle afsted, spurgte jeg mine piger om, hvad de allermest havde lyst til. Og med deres erfaring og oplevelser fra tidligere ferier i Berlin, var der masser at vælge imellem. Ville de vælge Spectrum, Zoo, Naturhistoriche museum, Altes museum med den flotte egyptiske dronning? Den store, som lige har været til Justin Bieber koncert ville allerhelst på Madam Tussauds. Et utrolig mærkelig koncept, som koster en formue. Men ind i mellem må man eftergive et ønske. 
Den mindste derimod ville allerhelst på legepladsen. Hvor fantastisk er det lige?

Som de gode turister vi selvfølgelig er, tjekkede jeg vejrudsigten sammen med den mindste, inden vi skulle afsted. Den lød på skyet vejr med lidt regn. Hun gik fuldstændig i sort. Hun blev oprigtig ked af det og ville overhoved ikke afsted, for med regn kunne man jo ikke komme på legepladsen og så var hele turen til Berlin jo fuldstændig spild. Jeg måtte overbevise hende om at lidt regn betød, at det ikke regnede hele tiden, men kun ind i mellem. Jeg fik hende overbevist og heldigvis kunne vi allerede, efter en meget lang togtur, tage på legepladsen i fredags og selvom det regnede hele lørdagen, så kunne vi søndag både nå legepladsen i Berlin Zoo og legepladsen på Weinbergsweg.

Det gode ved at have været i Berlin mange gange før,  er at vi ikke har så travlt med at skulle se en masse, men kan bruge lang tid på at nyde byen på mange niveauer. 


En meget lykkelig pige

4 kommentarer:

 1. Hvor var det godt hun fik sin tur på legepladsen. Det må siges at være et beskedent ønske.
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var dejligt, at det var et ønske, man kunne opfylde :-)

   Slet
 2. Det lyder bare så hyggeligt :) Ville så gerne prøve den lejlighed....

  SvarSlet
 3. Det skal I helt klart gøre. I vil elske det :-)

  SvarSlet