Denne weekend har budt på 3 fester for mit vedkommende. Den første var i fredags, et surpriseparty for en kollega, lørdag stod den på en "jeg skal på efterskole og bliver 15 på et tidspunkt"-fest og i dag var vi til 9-års fødselsdag. En helt fantastisk weekend. I dag nåede jeg så også at filtrere min hyldeblomstsaft. Den blev virkelig god.
Her er min opskrift:
Ca. 40 klaser hyldeblomster
4-5 citroner i skiver (selvfølgelig økologiske)
1 1/2 l. vand
2 kg sukker
2 spsk citronsyre
Læg hyldeblomster og citroner lagvist i en gryde eller anden beholder, som kan være i dit køleskab.
Kog vand og sukker op. Husk at røre lidt i det, så sukkeret ikke brander fast i bunden af gryden. Hæld den kogende sukkerlage over hyldeblomsterne og læg en tallerken over, som skal sørge for at hyldeblomsterne bliver nede i lagen. Stil gryden i køleskabet og lad det trække i 4 dage.
Sigt hyldesaften gennem et klæde og hæld saften på skoldede flasker, som skal stå i køleskabet. Man kan også komme den i fryseposer eller en plastbøtte og fryse den ned.
![]() |
Hjemmelavet hyldeblomstsaft |
![]() |
Endelig er min rose sprunget ud |
![]() |
Clair renaissance |
Jeg drømmer om at få roser i min have - men er bare ikke lige komme så langt endnu :-)
SvarSletFine ugleposer du har lavet :-)
Kh Christina
:-)
SletJeg tror også kun at rosen er kommet ind i min have, fordi det er en gave :-)
Og tak for kommentar til ugleposerne ( de er godt nok ikke syet helt sammen endnu)
Kh. Lena